Leteci stabri

»Vodim, ali sem voditelj?«

V soboto je na Škofijski gimnaziji Vipava potekal posvet voditeljev Oratorija koprske škofije z naslovom »Vodim, ali sem voditelj?«, na katerem se nas je zbralo okoli 30 voditeljev iz cele koprske škofije.

Ker smo prišli iz vseh vetrov, smo se morali med seboj najprej malce spoznati. Vsak je na kratko predstavil sebe in svoj oratorij, zatem pa smo preko dinamične igre izvedeli o posameznikih še nekaj zanimivih podrobnosti.

Sledil je čas za nekoliko resnejše teme.  Špela Gregorčič nam je predstavila shemo ZAO, sledil je pogovor v štirih skupinah o štirih stebrih Oratorija. Debatirali smo o tem, kako posamezne stebre uresničujemo na naših oratorijih, pri tem pa smo izpostavili tudi nekaj težav, ki jih opažamo pri svojem delu.

Po zasluženi malici je sledil pogovor o izpostavljenih problemih, v katerem nam je veliko nasvetov podelil naš gost Peter Žakelj, ki je na koncu spregovoril tudi o liku voditelja.

Za konec je Tilen iz oratorijske pisarne predstavil prioritete, ki so si jih zastavili v izvršnem odbor ZAO ter nam povedal o tem, kaj se trenutno dogaja z letošnjim priročnikom, majico, himno … Veseli smo bili, ker je že skoraj vse pripravljeno. J

Posvet smo zaključili s sveto mašo in se Bogu zahvalili za vse. Polni novih izkušenj, spoznanj in veselja smo odšli vsak na svoj konec.

Janja Krapež

Morda vas zanima tudi