Leteci stabri

Na Vikendu ZAO razkrita tema Oratorija 2016!

Ne lep oktobrski vikend smo se ožji sodelavci Združenja animatorjev Oratorija (ZAO) spet zbrali na Vikendu ZAO, da bi načrtovali, se izobraževali, se imeli skupaj lepo in – izvedeli temo Oratorija 2016!

Letos je Vikend ZAO potekal v Veržeju. Petek smo po zbiranju in okusni večerji preživeli ob sproščenem družabnem večeru, kjer se je razkrila tudi tema Oratorija 2016. Le-ta bo večno mladi in aktualni Ostržek.

Soboto smo začeli z globljim spoznavanjem Ostržka preko dramske uprizoritve oratorijske zgodbe ter kateheze na temo ene izmed vrednot dneva.

Nadaljevali smo z izobraževalnim delom. Dolgoletna animatorka, katehistinja in sodelavka ZAO Fani Pečar nam je podala nekaj teorije in znanja o načrtovanju. Kako in s čim začeti? Na kaj biti pozoren? Kakšne cilje si zastaviti? … Teorijo smo lahko preizkusili tudi v praksi, saj smo razdeljeni v skupine dobili nalogo načrtovanja projekta, ki smo si ga izbrali.

Popoldansko delo smo prav tako nadaljevali zelo praktično. Škofijski odbori so pričeli načrtovati svoje delo za prihodnje leto. Čakale pa so nas že volitve in druge administrativne zadeve. Izvolili smo novo staro podpredsednico Špelo Gregorčič, novi blagajnik pa je postal Dominik Žnidaršič.

Soboto smo zopet zaključili sproščeno z igro ugibanja znanih oseb in strašljivim »morilcem«, vzeli pa smo si čas tudi za poglobljeno duhovnost ob Najsvetejšem.

Nedelja je prišla kar prehitro in še hitreje odšla. Po zajtrku smo svoj čas namenili Lectii Divina in pripravi ter obhajanju svete maše. Po njej nas je čakala le še refleksija vikenda in kosilo in čas odhoda je bil tu.

Hvaležni odličnim kuharicam in prijaznemu osebju Penziona Mavrica v Veržeju smo se polni novih idej odpravili domov, novim animatorskim izzivom naproti.

Tilen Mlakar

Morda vas zanima tudi