Iskanje po gradivih

Ali si vedel ...

... da lahko dodatna animatorska gradiva preprosto naložiš na stran in so dostopna vsem?

Seveda je dodatno delo, da po izvedeni dejavnosti gradivo še uredimo in naredimo razumljivo za druge, pa vendar ... Pomisli, tvoje gradivo se bo na ta način lahko uporabljalo tudi drugod.

Škoda je vso kreativnost obdržati le zase!

 

... da se lahko tudi sam pridružiš ekipi za urejanje in zbiranje oratorijskih gradiv?

Kako to izgleda?

- Prostovoljno delo tudi za svojim računalnikom!

- Kadarkoli imaš kakšno uro časa in ne veš, kaj bi počel!

- Vsak za svoje priljubljeno področje (kateheze, igre, delavnice ...)!

- Skrito, a pomembno delo!


Več info in kratko uvajanje v delo z animatorskimi gradivi: 

dominik.znidarsic@guest.arnes.si.

 

 

Facebook - Oratorij.net

Mladi

Čudovito vzdušje na usposabljanju oratorijskih voditeljev
05/12/2019 - 08:46

Čemu je skupno razmišljanje o animatorjih in otrocih, nabiranje novih znanj s področja vodenja, izmenjava idej, noro vzdušje in čudovito petje? Prvemu terminu letošnjega usposabljanja oratorijskih voditeljev, seveda!

Pretekli konec tedna smo na Rakovniku gostili 26 mladih, ki so že ali pa v tem letu vstopajo v vlogo oratorijskega voditelja. Zastopali so kar 5 škofij.

Po uvodnem spoznavanju in okusnem šmornu izpod rok voditelja Oratorija Slovenija Boštjana Jamnika smo postavili temelj v poznavanju začetkov, pedagoških izhodišč in duhovnosti oratorija. Kar hitro smo tudi spoznali, da je skupina odlično pevsko in glasbeno nadarjena, zato nam je bilo petje res v velik užitek.

Stotine mladih je premagovalo ovire na Animatlonu
23/09/2019 - 10:38

Letošnjega Animatlona, že četrtega po vrsti, se je udeležilo okrog 500 oratorijskih animatorjev. Veselja in energije jim niso vzele niti nevihte, ki so nas nekajkrat obiskale.

Kot vsako leto se je srečanje začelo z zahvalno sveto mašo, ki jo je daroval vodja oratorija Boštjan Jamnik, sooblikovala pa pevska skupina FZL z Rakovnika v Ljubljani. Z mašo smo se zahvalili za čudovite trenutke in izkušnje, ki smo jih to poletje preživeli na oratorijih.

Sledil je najbolj vznemirljiv del dneva – oviratlon. Mladi so se v kar 70 ekipah druga za drugo zapodili po progi, na kateri ni manjkalo vode in blata, pa tudi ne naporov in izzivov. Drča, gume, potok, vleka avta, plazenje … Preveč, da bi naštevali vse. Naj več spregovorijo fotografski utrinki.

Združenje animatorjev Oratorija na izletu v Klepčevi Osilnici
21/06/2019 - 09:16

Aktivni člani Združenja animatorjev Oratorija smo se v začetku junija odpravili na tradicionalni izlet. Ki pa hkrati ni bil nič kaj tradicionalen. V duhu letošnjega oratorijskega junaka Petra Klepca smo namreč preizkušali svoje moči in spretnosti v njegovi domači Osilnici.

Prvi je bil na vrsti preizkus moči in ekipnega duha. V ta namen smo se z rafti spustili po reki Kolpi. In jo tudi premagali. Nato pa smo se preizkusili še v taktiki, merjenju in bojevanju. Ali drugače: igrali smo se vojake. Odšli smo namreč na paintball.

Ne boste verjeli: zmagala je boljša ekipa. A tudi druga ni bila nič kaj razočarana, saj je bil dan poln prijateljskega druženja in zanimivih doživetij.

Prvi zimski oratorij v Komendi
13/03/2019 - 10:13

Med zimskimi počitnicami je bilo v župniji Komenda zelo živahno. Da bi bilo čakanje poletnega oratorija lažje, so prvič pripravili tudi ZIMSKI ORATORIJ.

Dogajanje je opisala voditeljica Katja:

Našega prvega zimskega oratorija se je udeležilo nekaj več kot 50 otrok in skupaj z animatorji smo se veliko novega naučili in zelo uživali. Tako je bilo toplo, da bi se skoraj lahko že sončili, zato smo veliko časa preživeli na svežem zraku in sončku. Pod naslovom oratorija »Imam te rad, saj si moj brat!« se je skrivala zgodba o Jožefu Egipčanskem in njegovih bratih. Pogovarjali smo se o medsebojnem spoštovanju, ljubezni, zaupanju in grehih. Razmišljali smo, kako biti boljši v odnosih do bližnjih in do Boga.

Fotoutrinki z letošnjih oratorijev
24/09/2018 - 11:18

Na letošnji natečaj za najboljšo fotografijo ste nam poslali 39 fotografij, ki lepo povzemajo pestro dogajanje na letošnjih oratorijih. Seveda gre le za drobec utrinkov, a lahko v njih vseeno uživamo! :)

Zmagovalko natečaja ste izbrali animatorji sami z glasovanjem na letošnjem Animatlonu. Zmagala je fotografija Oratorija Radlje ob Dravi. Čestitamo! 

Pismo s. Agate, misijonarke med Indijanci, oratorijskim animatorjem!
06/09/2018 - 11:58

Pred poletjem smo vas oratorije pozvali, da tekom programa izvedete tudi dobrodelno akcijo v podporo misijonom, še posebej misijona med južnoameriškimi Indijanci v Amazoniji, kjer deluje s. Agata Kociper. Kar nekaj se vas je odzvalo, hvala! Hvaležna pa je tudi s. Agata, ki je oratorijskim animatorjem napisala pismo zahvale. V njem pa boste našli tudi nekaj zanimivih drobcev iz življenja sodobnih Indijancev ...

 

Dragi misijonski prijatelji in še posebej pozdravljeni vsi letošnji oratorijski misijonski sodelavci.

Na voljo so oratorijske majice 2018
15/06/2018 - 13:43

Animatorska majica prihaja letos v peščeno rjavi, otroška pa v rdeči barvi. 

Za razliko od prejšnjih let letošnje oratorijske majice nismo izbrali na natečaju. Skrb za njeno oblikovanje smo zaupali mlademu grafičnemu oblikovalcu Blažu Vrhnjaku, ki izhaja prav iz oratorijskih vod.

Na Sprehodu z Baragom
20/05/2018 - 13:48

V soboto, 19. maja, smo se oratorijski animatorji podali na "Sprehod z Baragom" iz Trebnjega v Dobrnič. Prijetno vreme je začinila dobra družba ... :)

V Trebnjem nas je pozdravil trebanjski župnik Jože Pibernik. Ogledali smo si indijanski šotor - tipi v skoraj naravni velikosti ter Baragovo galerijo s slikami in podatki o njegovem življenju. 

Nato smo krenili na naš "sprehod" proti Dobrniču. Zelo hitro smo ugledali grad Trebnje, ki je bil v lasti družine Baraga in v katerem je Friderik preživel svoje otroštvo. Sledil je gozdni vzpon vse do Vrhtrebnja, kjer smo se okrepčali. Krajši del poti je nato minil v tišini in premišljevanju enega izmed Baragovih pisem iz svojega indijanskega misijona. Kar hitro pa je bil pred nami že Dobrnič.

»Oratorij ni samo 'super projekt', ampak je lahko način življenja«
10/05/2018 - 16:31

Lahko bi rekli, da je bil april mesec usposabljanj oratorijskih voditeljev. Od 20. do 22. aprila je na Pohorju potekalo tridnevno osnovno usposabljanje za oratorijske voditelje, ki se ga je udeležilo 28 mladih prostovoljcev, ki so sami ali v voditeljski ekipi v svojem kraju odgovorni za potek počitniškega programa Oratorij. Z udeležbo so prejeli tudi certifikat Oratorijski voditelj.

Čudovito vreme spremljalo usposabljanje 28 oratorijskih voditeljev
24/04/2018 - 15:53

Kot vsako leto je tudi letos v aprilu potekalo usposabljanje Oratorijski voditelj I, ki je namenjeno pridobivanju osnovnih znanj in veščin, ki jih voditelj potrebuje za svoje poslanstvo.

Izobraževanja, ki je potekalo pretekli konec tedna na Pohorju, se je udeležilo 28 zagnanih sedanjih ali bodočih oratorijskih voditeljev. Sončno, toplo vreme in idilična lokacija sta samo še dodatno pripomogla k odličnemu vzdušju, ki je vladalo cel vikend. 

Nekaj odzivov udeležencev na zaključni evalvaciji: 

"Idilično … skromno, a navzeto s pozitivno energijo … pa še hrana je bla top!"

"Dobila sem super napotke in dobro podlago za naprej!"