Facebook - Oratorij.net

Dan na oratoriju

Zbiranje
Dvig zastave
Molitev
Zgodba
Kateheze
Delavnice
Velika igra

Certifikat Oratorijski voditelj

  1. Prijavnica za pridobitev certifikata (za izkušene voditelje).

Oratorij vsako leto omogoči izkušnjo koristno in prijetno preživetih počitnic že več kot 20.000 otrokom! A želimo ga narediti še boljšega.

Želimo dati večjo težo liku in vlogi oratorijskega voditelja (glej še zgibanko spodaj), saj voditelji niste odgovorni le za izvedbo oratorija kot projekta, temveč še bolj za rast animatorjev, ki so vam zaupani v vodstvo. Želimo si usposobljenih voditeljev, ki boste na Oratorij gledali širše kot le v okviru župnijskega obzidja. Želimo si biti v živem stiku z oratorijskimi voditelji in vam pomagati v vaši osebnostni in voditeljski rasti …

S tem namenom pri Oratoriju Slovenija uvajamo certifikat Oratorijski voditelj.

Certifikat je priznanje voditelju, ki si prizadeva kvalitetno voditi animatorsko skupino in oratorij. Je potrdilo o njegovem opravljenem usposabljanju in prostovoljnem delu. Pomaga mu pri vstopu na voditeljsko pot in kasneje pri iskanju zaposlitve. Imetniki certifikata pa boste lahko v prihodnjih letih tudi ceneje kupovali oratorijska gradiva.

Kako certifikat pridobiš?

Za voditelje, ki ste oratorij že vsaj enkrat (so)vodili, je pridobitev certifikata nadvse enostavna. Izpolnite le PRIJAVNI OBRAZEC in certifikat osebno prevzamete (gre za fizični dokument) na pomladanskem srečanju animatorjev v vaši škofiji ali na katerem drugem oratorijskem dogodku. A pozor: ta način je možen le do letošnjega poletja.

Za vse nove voditelje (in od poletja naprej tudi za vse stare voditelje) pa je za pridobitev certifikata potrebna udeležba na usposabljanju Oratorijski voditelj I., ki se izvaja večkrat letno v različnih škofijah. (Letos bo potekalo še 21. – 23. aprila 2017 na Pohorju.)

Kako ga obdržiš?

Certifikat je veljaven eno leto, a se ga da povsem enostavno obnoviti. Vse, kar morate storiti, je, da se vsaj enkrat letno udeležite enega od oratorijskih dogodkov (npr. pomladansko srečanje animatorjev, posvet voditeljev, nadaljevalno usposabljanje za voditelje itd.) in da ste v redni komunikaciji z Oratorijem Slovenija.

Certifikat je torej spodbuda, da bi skupaj postajali boljši in kvalitetnejši. V dobro animatorjev in otrok na oratoriju.

Zgibanka Lik oratorijskega voditelja:

 

Več informacij:

pisarna@oratorij.net